STAROJEN KANSSA KIRJAMESSUILLA

PA299753PA279514 PA279480 PA279539

Vielä viikonlopun ajan sinullakin on tilaisuus käväistä lukutoukkien satumaailmassa, sillä Kirjamessut jatkuvat Helsingin Messukeskuksessa koko viikonlopun ajan. Varaa mukaasi aikaa ja rahaa- mikäli lukeminen on lähellä sydäntäsi, tästä kirjojen paljoudesta on vaikea selvitä kotiin tyhjin käsin!

Vietimme Iinan ja Beben kanssa sadepäivää Kirjamessuilla torstaina. Isojen messujen kiertäminen vie aikaa ja eritoten eri lavoilla käynnissä olleet kirjailijahaastattelut vetivät ihmisiä puoleensa. Itsekin pysähdyimme hetkeksi kuuntelemaan Jaren ja Ville Gallen haastattelua, ja ohjelmaa selatessani huomasin, että yksi jos toinenkin Suomen suurimmista musiikkimaailman staroista on messujen aikana paikalla elämänkertakirjojansa signeeraamassa. Koska Jare Tiihonen asteli estradille vasta perjantaina, kipittelimme lohdutukseksi ottamaan kaverikuvan pahvicheekin kanssa. Mutta mikäli olette messuilemassa tänään, mahdollisuus törmätä Jari Sillanpäähän on ilmeisen suuri. Matti suuntasi messuille vasta äsken ja olenkin hitusen kateellinen jos tyyppi päätyy samaan kuvaan Siltsun kanssa.

PA279501 PA279518PA279500

Itse lähinnä häkellyin sen kaiken kirjapaljouden keskellä enkä oikein tiennyt mistä olisin messujen läpikäymisen aloittanut. Tällaisen lukutoukan saa varmasti sekaisin valtavalla osastolla, jossa kaikki kirjat maksavat 2 euroa kappaleelta ja olipa messuilla myös paljon historian havinaakin vanhojen kirja-aarteiden muodossa. Kustantamoiden messuosastoilta löytyi toki myös paljon erilaista ohjelmaa; käypä tsekkaamassa kuvakilpailu, joka voi viedä sinut purjehdusretkelle (Iina näyttää tuossa alhaalla upeasti mallia), äläkä unohda käydä Adlibriksen osastolla pelailemassa!

PA279492PA299747

Suosittelen lämpimästi, että tsekkaat ennen messuille lähtemistä ohjelman netistä ettet kävele onnesi ohi. Tapahtumaa ja ohjelmaa on niin paljon, että haahuillessaan kirjapaljouden keskellä unohtaa helposti suosikkikirjailijansa haastattelun alkamisajan. Mutta nyt kipin kapin kohti Messukeskusta, Don Rosan haastattelu alkaa klo 10.30 ja klo 11.00 haastattelijan kysymyksiin vastailee huippusuositun Finnish Nightmares-sarjakuvan tekijä Karoliina Korhonen. Ja hei, tämäkin manselegenda kertoo messuilla kirjastaan klo 15.30!

Iso kiitos bloggaajapassista Messukeskukselle ja Helsingin Kirjamessuille- elämäni ensimmäiset kirjamessut olivat todella kiva kokemus!


Posted in and tagged , by NOORA.