MESTARIETSIVÄT LUKKOJEN TAKANA (+ARVONTA)


Mitä tapahtuu, kun neljä mestarietsivää lukitaan Hämeenkyrön metsissä sijaitsevaan piilopirttiin, jonka uskotaan kätkevän sisuksiinsa ratkaisuja koskien tunnettua rikosmysteeriä? Nils Idman kavalsi näet 1900-luvun alussa kymmenesosan Suomen suurruhtinaskunnan budjetista. Missä rahat ovat nyt? Löytäisikö tiimimme johtolankoja seuraamalla tiensä kätkettyjen rahojen luokse? Ovi on lukittu, on aika aloittaa.

CCNOORA

Tiimimme koostui neljästä mestarietsivästä, joista kultakin löytyi takataskusta omia supervoimia. Matti, tuo historiatiedon asiantuntija, oli jopa päntännyt tehtäväämme varten informaatiota aivosolukoihinsa talteen vuosilukuina ja sukutauluina. Nape, tuleva metsäinsinööri, oli tiimimme luottopakki, hänen päättelykyvystään ja organisointitaidoistaan tulisi varmasti olemaan hyötyä. Oma Neiti Marplemme sen sijaan pitäisi ohjat käsissään, kun ääntä alettaisiin korottaa tai vihjeistä ei vaan saisi palapeliä koottua. Minä, tiimin johtajana, sen sijaan laittaisin aivot töihin matemaattisten ongelmien osuessa kohdallemme.

Tällä tiimillä Pohjoismaiden rikoshistorian suurin kavallus selvitettäisiin varmasti alta aikayksikön. Piilopirtti kätkee sisäänsä salaisuuksia, jotka ratkaisisimme yksi toisensa jälkeen.

Alle tunnissa.


P9116244 P9116215 P9116220

Kun Getaway Tampereen pojat ottivat minuun yhteyttä ja tiedustelivat josko haluaisin koota tiimin kasaan ja tulla testaamaan Room Escape-peliä, innostuin ajatuksesta välittömästi. Olen kuullut huonepakopeleistä niin paljon, mutta omalta kohdaltani tämä jännittävä kokemus vielä puuttui. Tiesin välittömästi ketkä kolme haluaisin tiimiini- me kaikki neljä olemme melkoisia päällepäsmäreitä, kovaäänisiä ja omasta mielestämme melko usein oikeassa, joten tällä tiimillä Idmanin Piilopirtissä kävisi pian melkoinen kuhina!

Pojat ottivat meidät viime sunnuntaina Åkerlundinkadulla Tampereen keskustassa sijaitsevissa tiloissa hymy huulilla vastaan ja pitivät huonepakopeleistä meille pienen oppitunnin ennen pelin alkamista. Ideana on siis ratkaista huoneessa, lukittujen ovien takana, tiimin kesken erilaisia arvoituksia ja tehtäviä, jotka sitten johdattavat huoneen tarinaa eteenpäin kohti loppuratkaisua. Kaikki tämä tulee tehdä alle tunnissa.

P9116225

Kun ovi oli lukittu ja aika alkoi juosta, huomasin heti, että tehtävä ei onnistuisi ilman tiimityötä. Huonepakopelit ovatkin varmasti erinomainen tapa viettää vaikkapa työpaikan yhteisiä illanviettoja tai pikkujoulujen etkoja, sillä täällä jos missä, tiimityö on välttämätöntä ja toisia pitää kuunnella. Homma soljuu eteenpäin yhteistyön voimin ja neljän hengen porukkamme tuntui olevan juuri sopivankokoinen Piilopirtin arvoituksia ratkaisemaan.

Voi sitä onnistumisen iloa, kun arvoitukset ratkesivat yksi toisensa jälkeen! Kun peli oli ohi, tiimimme valtasi aivan valtaisa adrenaliiniryöpyn kuorruttama onni ja ilo ja jälkipelejä puidessamme emme voineet kuin lähinnä hihkua sitä, kuinka hauska tunti meillä olikaan takanamme.

Meidän aikamme?

P9116237 P9116231

Teimme 56 minuuttia ja 31 sekuntia hiki päässä hommia ja pääsimme kuin pääsimmekin ulos huoneesta annetussa aikarajassa. Luppoaikaakin jäi hieman! Aivosolut saivat tämän tunnin aikana niin hirveästi hommia, että kotiin päästyäni, nukahdin välittömästi päiväunille. En muista koska viimeksi olisin keskittynyt noin tarkasti vain yhteen asiaan kerrallaan, mutta huonepakopelin aikana ei mieleen mahtunut kuin yksi asia, Nils Idman kavallettuine rahoineen. Huone ylitti odotukseni kaikkine yksityiskohtineen, ja vaikka aluksi kuvittelinkin lukitussa huoneessa olemisen olevan jotenkin ahdistavaa tai pelottavaa, luuloni osoittautuivat vääriksi ja viimeistellyssä huoneessa pelaaminen oli huippuhauskaa. Tuntui siltä kuin olisin oikeasti ollut Hämeenkyrön metsissä enkä keskustassa kerrostalossa! Ainoastaan seinällä tikittävä kello sai pieniä hikikarpaloita otsalle aikaiseksi.

Tiimimme suosittelee huonepakopeliä ja Getaway Tamperetta kaikille. Se sopii polttareiden ajanviettoon, se sopii parisuhdetestiksi vaikkapa hää- tai kihlajaislahjaksi ja mikseipä lukitussa huoneessa voisi viettää laatuaikaa myös perheen tai ystävien kesken niin kuin me teimme. Tilat ovat viihtyisät, Getawayn pojat on hurmaavia ja nyt ymmärrän täysin, miksi huonepakopelejä on niin paljon hehkutettu. Olemme äidin, Matin ja Napen kanssa hehkuttaneet kokemustamme niin paljon tämän viikon aikana, että iskää ja Roosaa taitaa jo pikkuhiljaa alkaa ärsyttää etteivät päässeet mukaan. Ei hätää- vaikka Idmanin Piilopirtti tulikin jo koluttua läpi, löytyy Getawayn tiloista myös toinen huone! Manserock-huoneeseen lupasimmekin käydä tutustumassa  mahdollisimman pian.

Sitä ennen minulla on kuitenkin teille yllätys..

P9116242

curiousnoora101

Tätä postausta kommentoineiden kesken arvotaan yhdelle teistä mahdollisuus viedä oma tiiminsä Idmanin Piilopirttiin. Tämä huippuhauska palkinto on todellakin tavoittelemisen arvoinen ja lupaan, että tätä kokemusta et unohda ikinä. Jätä kommenttisi postaukseen 20.9. mennessä, ja olet mukana arvonnassa.

Jännityksellä jään odottamaan, rikkooko voittaja oman tiiminsä kanssa meidän aikamme..

Mikäli kaipaat vielä tulevalle viikonlopulle unohtumattomia elämyksiä, pääset näppärästi Getawayn nettisivujen kautta varaamaan porukallesi huippuhetkiä Idmanin Piilopirtissä tai Manserock-huoneessa tämän linkin kautta.

Kiitos Getaway- tätä tuntia muistellaan vielä pitkään!

*Pelihetki Idmanin Piilopirtissä saatu yhteistyönä.


Posted in and tagged , , by NOORA.