PÄÄ JUMISSA

image(4)

Jos ajauduit postaukseni pariin toivoen ehkäpä otsikon perusteella, että täältä löytyisi vinkkejä kireän niskahartiaseudun jumeihin tai aivosolukoiden vetreyttämiseen, joudut valitettavasti pettymään. Tällä kertaa pää oli nimittäin ihan konkreettisesti jumissa, paidan sisuksissa.

Olin jo hetken ehtinyt etsiä mustaa, 3/4-hihaista korkeakauluksista puseroa, joka sopisi nätisti neule- ja syystakkien alle. Kun paita vihdoin löytyi hyvällä hinnalla, klikkasin sen ostoskoriin ja jäin innolla odottamaan ostostani. Saavuttuaan perille, paita osoittautui juuri niin kivannäköiseksi kuin odotinkin sen olevan. Mutta sitten koitti aika, kun tarkoituksenani oli laittaa paita ensimmäistä kertaa päälleni. Hikihän siinä sitten tuli. Korkeakauluksinen pusero oli tehty materiaalista, joka ei jousta juuri nimeksikään ja epäilen vahvasti, että paidassa oli tekovika. Kiskoin puseroa vimmatusti pääni yli ja olin jo menettää toivoni, kunnes paita jousti sen verran, että sain sen ylleni. Huokaisin jo helpotuksesta, kunnes aloin miettiä..

.. että millä *?#%&”%¤&:llä saan tätä ikinä pois päältäni?

curiouser

Se olikin sitten melkoinen operaatio. Loppu hyvin, kaikki hyvin, paitakin selvisi lopulta meikkivoidetahroilla irroituksesta, mutta jatkoa ajatellen oli paitaa pakko tuunata vähän. Annoin äidille (..joka siis auttoi jättiläispääni paidan sisuksista pois) paidan tuunattavaksi ja hetken kuluttua paitani olikin saanut kovin kissamaisen lookin.

Samaa ideaa voi toteuttaa puseroon kuin puseroon, jos haluat tuoda olkapäille hieman lisää yksityiskohtia. Leikkaa paita kauluksesta aloittaen, saumaa pitkin kulkien, hieman auki ja päättele reunat. Ompele toiselle puolelle halkiota kiinni haluamasi nappi tai koriste ja toiselle puolen narulenkki. Tekemällä halkiosta pidemmän, nappeja mahtuu kiinnittämään yksityiskohdiksi useampiakin.

Eipä ainakaan ole kellään toisella tismalleen samanlaista paitaa!

image(1)

Yksi kamalimmista tunteista ikinä on sovituskopissa juuttua johonkin vaatteeseen. Toiseksi kamalinta on juuttua vaatteen uumeniin, kun on yksin kotona. Nyt tiedän, miltä Roosasta tuntui, kun vuosia sitten sain puhelun, jossa sisko kertoi jumittuneensa Wanhojen tanssipukuunsa niin, että hän ei yksin saisi nostettua sitä päältään.

Isosisko kipitti tietysti apuun.

enkku2-1-1-1

Give a new look for your t-shirt by adding some funny buttons and other details on your shoulder. Check out the tutorial above!


Posted in and tagged , by NOORA.