MERENNEIDON PESUPÄHKINÄT

Luit ihan oikein. Tänään puhutaan Merenneidon Pesupähkinöistä.

Tulen saamaan ainakin Roosalta tästä postauksesta palautetta, sillä boksillinen pesupähkinöitä on odottanut käyttöönottoa kylpyhuoneessani reilun vuoden. Sain ne pikkusiskoltani viime vuonna syntymäpäivälahjaksi ja hurmaavasta nimestään huolimatta olin vähän todella skeptinen sen suhteen, että ne voisivat ihan oikeasti toimia. Pähkinöitä pesukoneessa, just joo.

Korjataan heti luulot vääriksi, merenneidon pesupähkinät eivät oikeasti ole pähkinöitä vaan kuivattuja luumarjoja, joten ne soveltuvat myös meille pähkinäallergikoille. Himalajan vuoristoalueelta peräisin olevilla marjoilla on pitkät perinteet; Intiassa ja Nepalissa luumarjoja on käytetty pyykinpesussa ja hygienian ylläpidossa jo satojen vuosien ajan. Tuotantoprosessi alkaa marjojen hellävaraisesta keräämisestä, jotta satoja vuosia vanhoille puille ei aiheutuisi haittaa. Prosessi on alusta loppuun luonnonmukainen ja energiaa säästävä, eivätkä pesupähkinät kuormita lainkaan luontoa joutuessaan vesistöihin.

Juurikin näiden faktojen perusteella pistin pesupähkinät eilen tulikokeeseen, kun korkkasin boksin, mursin luumarjojen kuoria pieneen pakkauksen mukana tulleeseen puuvillapussiin ja heitin pussin pyykin kaveriksi rumpuun. Kuoret murskataan, jotta saponiinien liukeneminen veteen tehostuu ja samoja pähkinöitä voidaan käyttää pariinkin kertaan. Ne soveltuvat jopa villan ja silkin hienopesuun. Kuulostaa aivan liian hyvältä, eikös?

Tuliko puhdasta? No tuli! Ja pyykki oli ennenkuulumattoman pehmeää pesusta tullessaan. Pesupähkinät ovat hajusteettomia, mutta pyykistä tuli äärimmäisen raikasta ja puhdasta. Jopa niistä hikisimmistä Matin treenivaatteista! Pesupähkinöitä käyttämällä tuet muuten myös Operaatio Merenneitoa, kampanjaa, jonka tavoitteena on pelastaa meille kaikille rakas Itämeri.

”Ihminen tarvitsee merta. Meri tarvitsee ihmistä.”

Merenneidon Pesupähkinöitä löydät Ruohonjuuresta (myös verkkokaupasta) ja boksi, josta riittää pähkinöitä noin 40 pesukertaan tekee lompakkoon vain alle neljän euron loven. Meillä pestään pyykkiä niin usein, että nämä ekologiset pähkinät olivat suorastaan sydäntälämmittävä löytö. Vesistötkin tykkäävät. Nyt merenneidot pyykkiä pesemään!

Ps. Roosa, nämä toimivat ihan oikeasti – olisi pitänyt heti vaan uskoa sinua..

enkku2-1-1-1

Doing laundry has never been this fun! Have you tried washing laundry with these environmentally friendly ”Mermaid’s Peanuts”? Yeah, that’s what they are called here in Finland!


Posted in and tagged , , by NOORA.