TÄÄLLÄHÄN VOISI SANOA VAIKKA ”TAHDON”

Löysimme kerrassaan hurmaavan paikan eilen roadtripillämme. Äitini oli jokin aika sitten katsonut dokumentin Virroille rakennetusta Matias-kappelista ja halusi, että myös minä näkisin tuon keskelle kaunista maisemaa rakennetun kappelin. Ja voi mikä kaunis paikka sieltä löytyikään!

Pieneen ja herttaiseen monitoimitilaan ovat kaikki tervetulleita ja kappelia voi varata niin kokousten pitämiseen kuin kaste- tai vihkitilaisuuksiakin varten. Kuvista ei saa käsitystä siitä kuinka pieni rakennus oikeasti on kyseessä. Tilassa on nimittäin istumapaikat vain 40 henkilölle. Kuinka tunnelmallisen vihkitilaisuuden tällaisessa paikassa saisikaan järjestettyä! Luonto on lähellä kappelin sisällä, sillä perinteikkään alttaritaulun sijaan, kappelin päätyyn on rakennettu valtava ikkuna, josta avautuu maisema kauniiseen koivikkoon. Näkymä oli jo nyt henkeäsalpaavan kaunis, mutta en osaa edes kuvitella kuinka ihana se onkaan esimerkiksi ruska-aikaan.

Kappeli on valmistettu Virtain graniitista ja muun muassa männystä ja kuusesta ja upea rakennus istuukin täydellisesti myös ulkomuodoltaan Härkösen lahden koivikkoon. Härkösen kylässä sijaitseva kappeli onkin noussut nopeasti myös suosituksi matkailukohteeksi ja  me törmäsimme siellä Saksasta asti tulleeseen pariskuntaan. He, niin kuin mekin, olivat todella vaikuttuneita kappelin arkkitehtuurista, ajatuksesta ja sitä ympäröivästä Suomen luonnosta.

Matias-kappeli täytyy nähdä itse, jotta sen pienuuden ja suloisuuden kokee. Jos siis ajelette Virtain suunnalla, poiketkaa ihmeessä tutustumaan tähän herttaiseen nähtävyyteen.

Hetken aikaa jopa pohdiskelin koivikkomaisemaa katsellessani, että voi kuinka ihanaa tämän maiseman edessä olisikaan sanoa ’tahdon’.

enkku2-1-1-1

One of the most adorable places I have ever seen.


Posted in and tagged , by NOORA.