TORSTAI-ILLAN INISEVÄ VINKKI

Yritin vekkulisti aloittaa postauksen imitoimalla hyttysen ininää, mutta en lopulta keksinyt, kuinka sitä ärsyttävää vinkunaa voisi kuvailla sanoin. Iiiiiiiii vai nnnnnnn… Tiedätte kyllä mistä puhun.

Saan itse helposti melko voimakkaitakin oireita jopa hyttysten puremista, joten kaikki vinkit niiden karkottamista ajatellen ovat erittäin tervetulleita. Kaupungissa nuo ärsyttävät itikat eivät vielä häiritse muuta kuin metsäpoluilla Epun kanssa kulkiessa, mutta mökkielämä on omalla kohdallani melko tuskaista, kun mukana tarvitsee kantaa allergialääkkeitä ja istua kauniissa kesäsäässä päästä varpaisiin asti vaatteisiin piiloutuneena.

image

Siksi olinkin vähintään innoissani, kun löysin Tuurin kauppakeskuksesta, eli tuttavallisemmin sanottuna Vesalta, hyttyshätistinponnareita. Kiikuttaessani löytöäni kassalle, olin hyvin epäileväinen sen suhteen, että nämä toimisivat. Neljän ponnarin paketti ei tehnyt lompakkoon kuin alle viiden euron loven, joten päätin ottaa riskin. Ja saisinpa ainakin muutaman sähäkän pinkin ponnarin hiuskoruvarastojani täydentämään.

Ponnarit joutuivat heti melkoiseen tulikokeeseen, kun iskin ne Roosan ja äidin matkaan mustikkametsään. Joku ärsyttävä superhyttynen oli kuulemma käynyt heti tikkaamassa Roosan ranteeseen, pompulan viereen, pistoksen, mutta äiti oli selvinnyt mustikasta ilman yhtäkään puremaa. Saalista oli kertynyt niin monta litraa, että selvästikään sitä kerätessä ei ole tarvinnut hätistellä hyttysiä ympäriltään, vaan mami on voinut keskittyä olennaiseen.

Ponnareiden teho perustuu luonnollisiin aineisiin ja vaikutuksen säilyttämiseksi kukin ponnari on yksittäispakattu muoviin. Tehoaikakin on melkoinen, nimittäin 250 tuntia ja suljetussa pussissa säilytettynä kurjenpolvi, sitruunaruoho, piparminttu ja laventeli säilyttävät parhaiten tehonsa. Ponnari on jopa vedenkestävä! Kun teho sitten joskus loppuu, säilyy ponnari täysin käyttökelpoisena jatkokäyttöä ajatellen.

Hei melko vaikuttavaa Muumit, ehkäpä näiden avulla tämäkin allergikko saa seuraavalla maaseutuvisiitillä ihan vaan nauttia ulkona istuskelemisesta. Taidan varmuuden vuoksi hakea Vesalta vielä muutaman lisäponnarin nilkkojenkin ympärille.

enkku2-1-1-1

Stay away mosquitoes! These Moomins keep you away!


Posted in and tagged , by NOORA.