SADEPÄIVÄN SÄRKÄNNIEMI-TÄRPIT

curiousnoora15

Sadepäivä on asennekysymys. Parhaimmillaan se voi muodostua kesäloman unohtumattomimmaksi päiväksi, kunhan siitä osaa ottaa kaiken ilon irti. Suomen kesä on arvaamaton- se ei kenellekään tule yllätyksenä, ja toisinaan jopa huvipuistopäiväksi suunniteltuna torstaina saattaa sataa. Kaatamalla. Meidän Särkänniemi-päivämme oli kuitenkin niin mahtava sadekuuroista huolimatta, että päätin koota yhteen Särkkä-tärppejä sadepäivän varalle. Pienet sateet eivät nimittäin huvittelua estä!

image (1)

Yltyikö sadekuuro heti portista sisään astuttuasi? Ei hätää! Siinä tapauksessa hurautetaan hissillä heti Tampereen tunnetuimman maamerkin huipulle. Näsinneula eli näkötorni, aukeaa klo 11.00, joten maisemia ehtii katsella sateensuojassa jo ennen huvilaitteiden avautumista. Hissi vie huipulle hetkessä ja maisemat ovat henkeäsalpaavat jopa sadesäällä.

Kun näkymät on ihasteltu, joudut ehkä hetken aikaa suostuttelemaan Kätyri-fanipoikaystävääsi pois matkamuistomyymälän valtavan Kätyri-seinän luota, mutta seuraavaksi onkin jo aika suunnata morjestamaan Akvaarion terävähampaisia veijareita. No niin Matti, mennään jo!

Tämä tuima silmä kuuluu Korkeasaaresta Särkänniemeen juuri vähän aikaa sitten muuttaneelle kääpiökaimaanille. Nämä 12-vuotiaat naaraat ovat pieniä ja pippurisia ja maastoutuvat maisemaan niin hyvin, että nopeasti ne paljastuvat katsojalle vain veden päällä tuijottavista kiukkuisista silmistään. Ulkonäöstään huolimatta tämä kaksikko vaikutti kovin leppoiselta duolta.

Ja sitten kohti Koiramäkeä! Siellä ne tutut tyypit Mauri Kunnaksen kirjoista ovatkin jo ottamassa meitä vastaan.

Koiramäessä on niin paljon nähtävää ja se on kaiken kaikkiaan niin ihana alue kierrettäväksi, että nyt kannattaa vetää sadetakki päälle, jotta et sateen takia joudu vain nopeasti tepastelemaan aluetta läpi. Sateensuojia, katoksia ja ihania sisätiloja löytyy toki täältäkin, mutta sitä ennen tervehditään viikko sitten syntyneitä pikkuisia lampaita ja käydään katsomassa joku koiranpennut Heinähattu ja Vilttitossu ovat hereillä. Matti kato, tuolla ne vipeltää!

image

Koiramäen Tassuteatterissa alkaa pian esitys, joten nyt kipin kapin eturiviin. Lasten (..ja vähän meidän isompienkin lasten) iloiset kiljahdukset täyttävät katsomon ja esityksen jälkeen voidaankin sitten tassutella Kahvila Von Guggelbööhön koiramaiselle munkille. Nyt ehdit hyvin myös kirjoitella Koiramäen puodista ostamaasi korttiin osoitetiedot ja laittaa kortin sitten lähtiessäsi pääportilta löytyvään postilaatikkoon. Muori, joko koiramainen tervehdys tuli perille?

Kun Koiramäkiläisille on vilkutettu hyvästit, voidaankin suunnata jo kohti huvilaitteita. Monesti sadepäivä on oiva valinta huvittelupäiväksi niille, jotka eivät halua viettää päiväänsä jonoissa seisoskellen. Ja vaikka jonossa hetken viipyisikin, viimeistään Troikka kuivaa sateen kastelemat huvittelijat!

Sateensuojaa löytyy myös Särkänniemen Pelitorilta. Matti, ehkä kolmas kerta toden sanoisi ja vihdoin voittaisit minulle tuollaisen jättikätyrin?

Hahaa, toisin kävi! Pallot eivät pomppineet pääpalkinnon suuntaan, mutta katsokaapas mitä minä voitin! Haastoin Matin perinteiseen myyriennuijimispeliin ja myyrät olivat selvästi minun puolellani, kun pääsin kiikuttamaan näin hienon palkinnon kotiin. Voitin itse asiassa itselleni vielä hienon Särkänniemi-pallonkin, mutta ei siitä nyt sen enempää, ettei Matille tule paha mieli.

Laitteissa kieppumisen ja pelailujen jälkeen on kuitenkin aika suunnata Neulaseen, ravintolaan, josta saa aivan mielettömän herkullisia pitaleipiä. Näitä leipiä kannattaa tulla maistamaan vaikka varta vasten, sisäänpääsy on alueelle ilmainen ja Neulanen löytyy heti Näsinneulan kupeesta portista sisään astellessasi.

image (2)

Toistaiseksi sade ei ole häirinnyt vielä päiväämme yhtään, vaikkakin hattaran syöminen kosteassa sadesäässä osoittautui melko haasteelliseksi tehtäväksi. Oletko kokeillut? Vielä pari kierrosta Koskiseikkailussa ja päivä Särkänniemessä alkaa olla pulkassa. Paljon jäi vielä näkemättäkin, mutta jotain on jätettävä seuraavaankin kertaan. Meillä oli niin hauskaa, että tämä reissu täytyy ottaa vielä uusiksi!

Videokameralta löytyy riemunkiljahduksia, sadepisaroita ja Koskiseikkailun hurjia tyrskyjä- ja pian, hyvin pian, myös kaksi teistä pääsee kavereineen huvittelemaan Särkänniemeen! Pysykäähän siis kuulolla, luvassa on kesän hauskin arvonta.

image (4)

Elämysrannekkeet blogin kautta saatu, postaus kirjoitettu lapsenmielinen sydän innosta pamppaillen!


Posted in and tagged , , , by NOORA.