HAHAA, SIITÄS SAIT ÄRSYTTÄVÄ ETEINEN!

CURIOUSER & CURIOUSER | sisustus

Jestas sentään, edellisestä sisustuspostauksesta on aikaa jo pieni ikuisuus! Tämä epäkohta on korjattava välittömästi, sillä haluan ehdottomasti esitellä teille pienen ja kapean, ehkä jopa hitusen epäkäytännöllisen käytävän, joka seisoi tyhjillään kolmen vuoden ajan.

brimnes

Olen ennen kaikkea käytännöllinen sisustaja ja hankin uutta kotiin oikeastaan vain silloin, kun sille oikeasti on tarvetta. Nyt tarve oli kova. Meiltä puuttui kokonaan ”lipasto”, joka kätkisi sisään tärkeitä papereita ja sellaisia juttuja, jotka pitää löytää heti, kun niitä tarvitsee. Sain tämän vastuullisen lipastonhankintatehtävän vastuulleni, kun Matti antoi ohjat käsiini.

Ja olin Ikeassa aivan purjeessa! Aivan liikaa vaihtoehtoja! Tuo käytävä on kapeahko, enkä halunnut lipastolla tukkia kulkuväylää.  Lipaston tuli kuitenkin olla sen verran korkea, että sen päällä voi säilyttää tavaroita, joihin Eppu ei saa päästä käsiksi, tai siis tassuiksi. Jotta tilasta ei myöskään tulisi liian ahtaannäköinen, halusin, että lipasto on valkoinen.

Lopulta se oikea osui kohdalle. Kolmen laatikon BRIMNES (69,00€) oli kutakuinkin kaikkea sitä mitä olin etsinytkin. Laatikoilla oli tarpeeksi syvyyttä, lipastolla hyvin korkeutta ja ensimmäisen laatikon huurrelasiseinä oli hauska yksityiskohta muuten kovin perinteisessä lipastossa. Koska laatikosto seisoo vastapäätä makkarimme ovea ja johdattaa samalla vieraat myös olohuoneeseen, on tärkeää, että se sopii molempien huoneiden sisustukseen. Brimnesiä on saatavilla muuten myös neljän laatikon versiona (99,00€), joten lipastotarpeen iskiessä uudelleen, voimme sillä täydentää sarjaamme.

Laatikoston päälle ostin Ikeasta myös tuon tutun säilytysboksin uutuusvärissä. Beige boksi ruskeilla yksityiskohdilla sopii täydellisesti lipaston päälle. H&M Homen ”neulematto” toimittaa nyt ainakin toistaiseksi maton virkaa laatikoston alla.

Entäpä sitten nuo suloiset kuvitukset lipastomme yläpuolella? Sattuipa ihanasti niin, että käytyämme kesäkuussa kihlasormusostoksilla, päädyimme sen jälkeen istuskelemaan kahville Hatanpään Arboretumin uumenissa olevaan pikkukahvilaan. Kahvilasta löytyi myös Reetta Isotupa-Siltasen taidetta, johon ihastuin välittömästi. ”Kahvikutsut” on signeerattu jäljennös puulevylle tehdystä kollaasi- ja sekatekniikkatyöstä. Reetta käyttää töissään muun muassa valokuvia ja kangasta sekä akryylivärejä. Eikö olekin hurmaavaa jälkeä! Myös pienempi kettukortti on Reetan kädenjälkeä. Nämä hauskat ostamani teokset muistuttavat siis nyt seinällämme tuosta suuresta päivästä.

Ja mikä tärkeintä, kolme vuotta kestänyt eteisongelma on ratkaistu.

enkku2

Finally I found the perfect drawer in our lobby. Ikea’s BRINMES is just what I was looking for a long time. It looks beautiful, it has lots of space in it and it is high enough. With the artwork, our lobby looks finally  better.


Posted in sisustus and tagged by NOORA.