Tästähän alkaa tulla jo tapa. Viime viikolla leivottiin porkkanasämpylöitä, tällä viikolla porkkanamuffinsseja. Uskokaa tai älkää, mutta juurekset maistuvat paljon paremmilta, kun ne sekoittaa taikinaan, jossa on sokeria, kanelia, ananasmurskaa.. Jännä juttu.
Taidan muuttua pian porkkanaksi itsekin. Herkulliseksi porkkanaksi.
Taiot 12 kpl porkkanamuffinsseja lautasellesi seuraamalla seuraavaa ohjeistusta
(ohje tähän herkkuhetkeen lainattu MeNaiset.fi-sivustolta):
TAIKINAAN:
3 kpl kananmunia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
½ tl suolaa
1 ½ dl öljyä
4 dl porkkanaraastetta
1 dl ananasmurskaa (valutettua)
♥
♥ ♥ ♥
KUORRUTUKSEEN:
200 g tuorejuustoa
1 dl paksua maustamatonta jugurttia
4 dl tomusokeria
♥
♥ ♥ ♥
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Munat, sokeri ja vaniljasokeri vatkataan vaahdoksi ja yhdistetään omassa kulhossan kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, kaneli, suola).
Sekoita vaahtoon mukaan öljy ja kuiva-aineseos. Lisää mukaan porkkanaraaste sekä ananasmurska ja sekoita (älä vatkaa!) taikina tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin ja paista uunissa 15-20 minuuttia.