Uusi koti: Viimeiset silaukset

CURIOUSER & CURIOUSER | Yleinen

Uusi kotimme tuntuu jo kodilta. Oikeastaan tämä asunto on tuntunut kodilta siitä asti, kun tuosta ovesta ensimmäistä kertaa sisään astelin asuntonäytöllä käydessämme. Sen vain tunsi, kun oikea asunto osui kohdalle. Puolitoista kuukautta on hurahtanut kuin siivillä täällä asustellessamme ja kotia laittaessamme. Tänään hain Ikeasta vielä ne ”viimeiset silaukset” ja nyt voidaan kaiketi sanoa, että sisustus on viimeistä pikkujuttua myöten valmis. Omalla kohdallani sisustaminen saattaa tosin olla sellainen ikuisuusprojekti, mutta katsokaahan mitä pientä Ikeasta kotiin löytyi…

Aloitetaan vaikkapa pienellä kuva-arvoituksella. Kuka ei kuulu alla olevassa porukassa joukkoon? ;)

Eppu, Ikea-hiirien suurkuluttaja oli hieman innoissaan, kun sinisestä kassista paljastui jotain sillekin. Valkoinen hiiri on varmaankin viides tai kuudes Epun hiirikaveri; muut ovat vuoronperään sipsutelleet jo kohti vihreämpiä niittyjä. Eppu kun ei välttämättä ole se hellävaraisin ystävä mitä näihin hiirulaisiin tulee.

Ikeassa tuntui olevan juurikin sopivasti jonkinlaiset ”huopa- ja peitealet” meneillään, kun heti ensimmäisenä silmiini osui täydellinen tummanharmaa Gurli-viltti (180x120cm), joka sopi kotiimme sekä värinsä että hintansa (arkeemme kuuluu se, että Eppu yksin päiviä viettäessään mylläilee mytylle kaikki irtonaiset peitot ja huovat) puolesta täydellisesti. Paikkansa se löysi olohuoneen sohvalta, johon olen kaipaillut lämpöistä telkkarinkatselu-/torkkupeitettä.

Eri violetin sävyillä sisustettuun makuuhuoneeseemme valitsin sängyn peitteeksi/jalkopään suojaksi suloisen lilan ja purppuran sävyisen Knägräs-peiton (150x240cm), joka sekin oli alennetulta hinnaltaan alle kuusi euroa! Täydellinen lämmike viikonlopun päikkäreitä ja sängyssä vietettyjä lukuhetkiä ajatellen.

Kuluneelle viikolla tein myös erään hämmästyttävän havainnon. Asunnossamme ei ollut vielä ennen tätä päivää yhtäkään oikeaa viherkasvia. Nyt on sekin puute korjattu, kun makuuhuoneen leijuville pikkuhyllyille löytyi täysin uuden peitteen värinen ruukku ja sinne istutettavaksi alle parin euron kasvi (ai mikä kasvi, no ei mitään hajua).

Eppu vei jo uuden kaverinsakin tutustumaan makuuhuoneen uudistuksiin. Voin jo kuvitella kuinka huomenna töistä kotiutuessani tuokin lila peitto löytyy myllättynä Epun omasta sängystä. ♥

// Translation: Now our new home truly feels like home. It feels like everything  is ready now; every single piece of furniture and decoration items have found their places and I’m very very happy to live in a place like this ♥ Today, I visited Ikea, and got some last pieces to include to the decoration. Some blankets to our living room couch and to our bed, one plant to make the bedroom more cosy and of course, one little white mouse for Eppu.


Posted in Yleinen by Bella.