BURGERIPÖTKÖ

Eilen päätin hyödyntää jääkaapin jämiä aivan uudenlaisella tavalla. Olen viimeisen parin viikon aikana törmännyt yhteen jos toiseenkin burgeripötköreseptiin (..ei, se ei ole sen virallinen nimi, mutta en oikein tiedä millä muullakaan nimellä tätä herkkupakettia voisi kutsua!) ja vihdoin päätin testata, voiko tällä reseptillä todellakin syntyä suussasulava herkku.

Kyllä voi. Nyt se on testattu.

Jääkaapista löytyi tätä ruokaa varten kaikki, paitsi pizzapohja, jonka kävin ostamassa kaupasta valmiina. Ohueksi levyksi kaulittu taikina soveltui tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Tarkoituksenahan on siis koota rullan sisuksiin kaikkia niitä ainesosia, joita burgereissa tavallisesti on – cheddaria, suolakurkkuja, sipulia, jauhelihaa, tomaattia.. Uunissa lämmiteltyään pötkö onkin sitten jo valmis syötäväksi. Se on kuin lihamureke, jonka siivut ovat kuin viipaloituja burgereita. Eikö kuulostakin aivan liian hyvältä ollakseen totta?! Siivuja voi dippailla vaikkapa majoneesiin tai ne voi laittaa tarjolle raikkaan salaatin kera.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Paista jauheliha kypsäksi, mausta pippurilla. Lisää joukkoon n. 3 rkl juuresketsuppia (Meira). Sekoita hyvin. Levitä pizzapohjan päälle tasaisesti cheddarjuuston viipaleita, ja kaada jauhelihaseos niiden päälle. Kuutioi yksi sipuloi ja heittele sipulit tasaisesti jauhelihan päälle. Lisää vielä suolakurkkujen viipaleita ja kirsikkatomaattien siivuja. Ala kääriä pizzataikinaa sisuksineen rullalle toisesta päästä aloittaen. Lopuksi käännä reuna pötkön alapuolelle, samoin päätyjen päät. Voitele vedellä ja lisää päälle seesaminsiemeniä. Paista uunissa n. 30 minuuttia.

Herkullista!


Posted in and tagged by NOORA.