JOULUAAKKOSET ILMAN NIITÄ VAIKEITA KIRJAIMIA

PC193448

[ A ] AMU : Jouluaamuun herääminen on vuodesta toiseen yhtä ihanaa. Mahassa kutkuttelee tieto siitä, että päivä tuo mukanaan jotakin erityistä. Kerran aattoaamu toi tosin mukanaan järkyttävän silmätulehduksen. Tosin punainen silmä sopi nätisti joulun väreihin.

[ B ] LOGI : Ei joulua ilman blogia. Joulu on yksi kuvauksellisimmista juhlista, joten kamera laulaa ja postauksia syntyy.

[ C ] HRISTMAS : Jostain syystä suurin osa lempparijoululauluistani ovat englanninkielisiä. Ja kaikista rillutuksista suosikkini on juuri se korvamato, jota ei ole saanut karkotettua vielä maaliskuussakaan korvastaan. All I want fooor Christmaaaas..

[ D ] ISNEY : On pikkusisko sitten 2 v., 12 v. tai 26 v., minä pidän huolen siitä, että joulupakettien joukosta löytyy vuodesta toiseen edes yksi lapsenmielinen Disney-aiheinen paketti. Kyllä, tänäkin vuonna! Onkohan tuore aviopari kovasti käyttänyt viimevuotista lahjaani?

[ E ] VA-MUORI : Jouluaattona on myös Eva-muorini nimipäivä. Muistan kuinka kävimme aina lapsina Roosan kanssa aatonaattona muorin ja vaarin luona viemässä hänelle nimipäiväpaketin, niin muorilla oli heti aamulla nimpparilahja avattavana.

[ F ] IILIS : Olen aivan fileissä jo siinä vaiheessa, kun joulukuu alkaa. Joulumielen hukassa oleminen on mulle vakava asia – jos joulumieltä ei löydy on jokin pahasti pielessä!

[ G ] LÖGI : Tätä kuluu litroittain!

[ H ] AUTAUSMAA : Haudoilla käyminen on yksi joulun tärkeimmistä perinteistä. Vuosi vuodelta siitä tuntuu tulevan myös tunteikkaampaa.

[ I ] SKÄ : Yhtä huono pitämään joululahjasalaisuuksia kuin minä.

[ J ] OULUIHMINEN : Olen meidän perheen hössöttävin ja innostunein joulufiilistelijä! Toisinaan saatan olla överiärsyttävä joulunaikaan, kun yritän raahata perhettäni joulutapahtumasta toiseen, mutta iskä juuri viime viikolla paljasti, että silloin, kun vietin joulun New Yorkissa, he jopa kaipasivat mun jouluhössötystäni! Noni, hahaa!

[ K ] AIJA-TÄTI : Toinen lähipiirini kovimmista jouluttajista itseni lisäksi! Kaija-täti koristelee kodin lattiasta kattoon joulun aikaan ja olen aivan varma, että jos minä ja Kaija järjestäisimme yhdessä koko suvulle joulun, se olisi överein, koristeilla kuorrutetuin ja legendaarisin joulu ikinä!

[ L ] APSET : He, jotka innostuvat joulusta vähintään yhtä paljon kuin minä! Odotan jo kovasti, että meidänkin joulussamme on lapsia mukana. Siinäpä valtavan suuri ja jännittävä toive lähitulevaisuuden jouluille.

[ M ] ATTI : Hän, jonka kanssa en ole viettänyt vielä New Yorkia lukuun ottamatta yhtäkään aattoa kokonaan yhdessä, mutta kyllä me ehditään vielä. Hän on nimittäin hän, jonka kanssa vietän toivottavasti loppuelämäni joulut käsi kädessä. Hän, joka ostaa myös aina kiltisti minulle lahjoja toivelistaltani eikä lähde sooloilemaan.

[ N ] EULE : Tämä ei kaivanne selityksiä.

PC193428 PC193446

[ O ] NNI : Tunne, joka toivottavasti valtaa tämänkin joulun.

[ P ] AKETIT : Myönnän ihan avoimesti, että olen aivan höpsähtänyt joululahjashoppailija. Panostan laatuun, en määrään ja minulle on ihan hirveän tärkeää, että löydän kaikille lahjansaajan näköiset sisukset pakettiin. Tässä hommassa mielikuvitukseni leijailee aivan omilla leveleillään.

.. sori, skippaan kyllä Q:n.

[ R ] OOSA : Mietin pitkään Roosan ja rosollin välillä,  mutta koska pidän Roosasta valtavasti enemmän kuin rosollista, pikkusisko pääsi listalle ;) Roosa kuuluu jouluihini kuin rusinasoppa riisipuuroon.

[ S ] AUNA : Lauantaisauna ei ole minulle mikään must-juttu, mutta jouluun saunominen kuuluu. Parasta on saunan jälkeen sujahtaa uuden joululahjayökkärin sisuksiin ja lueskella uutta joululahjakirjaa. Pukki, onhan molemmat paketissa?!

[ T ] UULA-MUMMUN JOULUSÄKKI : Siinä on tontun kuva, se on ikivanha, mutta se on yksi niistä jutuista mikä tulee ensimmäisenä lapsuuden jouluista mieleen. Kun säkki kannettiin olkkariin, alkoi tapahtua ja pian pikku-Noora useimmiten sai uuden Barbien leikittäväkseen. Ja usein Noora otti myös Roosan uudet Barbiet leikkeihinsä.

[ U ] UNIRIISIPUURO : Parasta. Ja kun laittaa puuroon pussillisen manteleita, voi olla melko varma siitä, että yksi osuu omalle kohdalle.

[ V ] AARI. Hän, jota kaipaan jouluihimme valtavasti.

.. sori, mutta hyppään taas niiden vaikeiden kirjaimien yli, koska mikä jouluasia muka alkaa Z:lla tai X:llä!?

[ Ä ] ITI : Hän, joka tekee meille joulun.

[ Ö ] INEN LUKUHETKI : Kirjat ja konvehtirasiat kuuluvat jouluun ja jotta jouluöinen lukuhetkeni on varmasti onnistunut, ostin jo itselleni joulukirjan odottamaan. WSOY-klassikoiden joulukuun kirja, Sinuhe egyptiläinen, odottaa jo yöpöydällä.

PC193452

*Joulusukat saatu/ Boomerang (byEmKa).


Posted in and tagged by NOORA.