HUONON PÄIVÄN HYVÄ VOILEIPÄ

P8012100

Ei aina voi olla hyvä päivä. Eihän? Joskus on mieli matalapaineinen ja toisinaan ne pienimmätkin jutut ketuttavat. Sellaisiakin päiviä tarvitaan, jotta ne hyvät päivät maistuvat taas entistä makeammilta. Ja joskus päivä muuttuu hyväksi ihan vaan sillä, että onnistuu loihtimaan eteensä maailman parhaan voileivän. Tai siis ”voikkuleivän”, kuten Matti ja iskä sanovat. Jostain syystä inhoan tuota voikkuleipä-sanaa..

Mutta kuinka herkullinen voikkuleipä lautaselleni tänään ilmestyi? Minäpä kerron teille tarinan.

P8012104 P8012099 P8012108

Olipa kerran jääkaappi, jossa syöjiään odotti paketillinen kotimaisia herkkusieniä ja pekonia. Kumpikaan raaka-aine ei kuulu suosikkeihini, mutta tämän illan dinneri päätettiin kuitenkin loihtia näiden jo kotona olevien ainesten ympärille. Koska ajelimme kotiin matkatessamme Ahlmanin ohi, päätin piipahtaa miltei tavaksi muuttuneella viikoittaisella visiitilläni tilapuodissa. Hyllyt notkuivat taas herkkuja ja siinä valikoimaa tutkiessani keksin heti, mitä meillä tänään syötäisiin. Ostoskoriini illallista varten päätyi uunituore vuokaleipä, Ahlmanin tilan omaa grillijuustoa sekä myynnissä ollutta Pajuparven Helenan tomaattichilimarmeladia.

Ja siitä se ajatus sitten lähti..

Paista pannulla pekonia rapeaksi. Viipaloi herkkusienet ja paista myös ne kevyesti sekoitellen. Viipaloi grillijuustoa ohuiksi siivuiksi ja anna siivujen ruskistua hieman. Lopuksi leikkaa leivästä siivuja ja anna niiden lepäillä hetki kuumalla pannulla. Aseta leivän päälle pekonia, sieniä ja grillijuuston viipale ja ”voitele” kansi tomaattichilimarmeladilla. Ripaus persiljaa tuo kokonaisuuteen väriä.

Lupaan, että tykkäät.

P8012107

Tiedättekö mikä myös tekee onnelliseksi? Kun kahvikuppiin kaataa maitoa, joka on pakattu samana päivänä. Harvinaista herkkua.


Posted in and tagged , , by NOORA.