KUUSI PURKISSA

PC063644 PC063646 PC063657

No niin, projekti käyntiin! Viime vuonna hankin yöpöydälleni kuusen Vesalta, tänä vuonna alan ihan itse istutuspuuhiin — minä aion kasvattaa meille kuusen!

Olisittepa nähneet perheeni ilmeen, kun kerroin itsenäisyyspäivänä, että joulukuuseni odottaa minua postissa. Olin nimittäin laittanut Alphageekiltä tilaukseen kuusipurkin (*ei mainoslinkki, ihan itse rikoin säästöpossuni) ja odotin jo innolla, koska pääsisin istutuspuuhiin. Perheeni hyvin todennäköisesti ajatteli hankkeeni menevän päin mäntyä, ja ehdottivat josko ihan vaan joulun alla hakisin kuuseni kaupasta. Mutta eihän se ole yhtään niin hauskaa, eihän?!

PC063654 PC063660

Kuusenistutussettini oli pakattu nättiin pahviboksiin, ja se sisälsi lupauksenmukaisesti kaiken siemenistä lähtien. Boksi soveltuu myös erinomaisesti joululahjaksi, sillä purkin kyljessä oli suloisia joulutervehdyksiä ja jopa paikka mihin lahjansaajan nimen voi kirjoittaa.

No niin. Eli jos kaikki sujuu mukavasti, kasvattamani kuusi ilahduttaa meitä jouluaattona 2056? Sivistin itseäni Googlessa  ja minulle selvisi, että kuusen biologinen ikä on peräti 250-400 vuotta. Eli tästä puusta voi muodostua vielä jälkipolville jouluntuoksuinen perintö. Sitä voidaan sitten raahata ruukussa paikasta toiseen, ja muistella kuinka Noora-esiäiti on tämän siemenistä asti kasvattanut.

Joo, joo. Voihan kuusipuu. Enköhän määkin vaan suuntaa kuusikaupoille.

PC063648


Posted in and tagged by NOORA.