MAAILMAN IHANIMMAT MESSUT

PB191626 PB181577 PB191613

Huomentaaa! Täällä on herätty jo aikaisin fiilistelemään mukavaa lauantaita; tosin jo hetken pelkäsin, että joudun puhelinostoksille, kun iPhoneni päätti olla tiltissä muutaman tunnin ajan. Ehkäpä silläkin oli viikonloppufiilis..?

Kun puhelinkatastrofi oli vältetty, riensinkin jo heti aamupalan jälkeen hakemaan kukkakaupasta rekvisiittaa iltapäivän kuvauskeikkaa varten ja loput aamusta olen käyttänyt nostalgisen kirjan parissa – löysin eilen Keräilymessuilta vuonna 1959 julkaistun Agatha Christien, Roger Ackroydin murha-pokkarin, muutamalla eurolla! Vanhoissa kirjoissa on kyllä aivan oma fiiliksensä. Ne tuoksuvat historialta ja niiden sivujakin kääntelee suuren suurella arvostuksella. Ihan täydellinen aamuhetki takana siis.

PB181585 PB181580 PB191615

Keräilymessujen ohessa täällä Tampereella on tänä viikonloppuna meneillään Suomen Kädentaitomessut. Pyörin messuilla eilen parin tunnin ajan, mutta nähtävää olisi riittänyt kyllä vaikka koko päiväksi. Voi sitä lankojen, ideoiden, inspiraation ja innostuksen määrää! Kuljin silmät sikkuralla kaikkea ihanaa ihastellen, ja heti kotiin päästyäni nappasin kutimen käsiini. Vaikka maltoinkin mieleni ja pidin ostokseni maltillisina, sain messuilta valtavasti inspiraatiota matkaani. Kirjan lisäksi kannoin kuitenkin kotiin myös muutamalta eri yritykseltä ostamiani kortteja sekä English Tea Shopin joulukalenterin, jota juuri edellisenä päivänä olin metsästänyt kissojen ja koirien kanssa keskustasta. Tarjolla olikin niiin kattavasti aarteita eri osa-alueilta, että näiltä messuilta löytyy taatusti jokaiselle jotakin!

PB181575 PB191619 PB181589

Parista jutusta haluan vielä teille vinkata. Löysin esimerkiksi messuilta maailman kauneimman räsymaton Raitoja ja Räsymattoja-yritykseltä. Se on tuo tuolla, tuo mustaharmaavalkoinen, joissa oli niin upeat kirkkaan pinkit yksityiskohdat. Sen minä vielä hankin joskus. En ole koskaan nähnyt yhtä upeaa mattoa. Messujen ihanimmat aarteet löydät kuitenkin heti aulasta; Annariikka Qvistin virkatut nuket saivat sydämeni heittämään kärrynpyöriä, jos joskus saan pienen tyttären, haluan ehdottomasti hankkia tuollaisen nuken hänen huoneeseensa rakkaimmaksi aarteeksi. Itse asiassa saatan toivoa omaa nukkea 30 v. lahjaksi..

Helmi Sirolan joulukortit (2€/kpl) ovat sen sijaan parasta mitä olen pitkään aikaan nähnyt (etenkin tuo laiskiainen, jolla on vihreitä kuulia päässään) ja käytännöllisiä lahoja pukinkonttiin löydät esimerkiksi Arjen Ilot-yrityksen pisteeltä. Ja hei, Palmrothin kenkiä bongasin myös messuilta alennettuun hintaan!

PB181598 PB191621

Vai yksi asia jäi kismittämään. Ne Keräilymessujen pöydiltä löytyneet vanhat muumimukit, joita en ikinä aiemmin ollut tainnut nähdä edes livenä. Niihin ei ihan budjetti tällä kertaa taipunut.

Nyt kipin kapin messuilemaan! <3


Posted in and tagged , by NOORA.