ALEXAN NUOREN NAISEN OPAS

P9226778

Yöpöydälläni on jo jonkin aikaa vuoroaan odottanut eräs opus, jonka vihdoin tänään ehdin lukea kannesta kanteen. Olen malttanut mieleni ja luin pois alta ensin kaikki muut keskeneräiset kirjat, jotta pystyin paneutumaan paremmin ostamaani Alexa Dagmarin kirjoittamaan Nuoren naisen oppaaseen. Lukija tietää nimittäin kirjaa edes avaamatta, että nyt hyppysissä on teos, joka on varmasti kirjoittajansa näköinen opus ja sen sisällön kokoamiseen on käytetty hurjasti aikaa ja vaivaa. Veikkaan, että opus on kirjoittajansa toteutunut unelma; kirja, jolle on annettu kaikkensa.

Nuoren naisen oppaan takana on siis Alexa Dagmar, lahjakas bloggaaja ja upea tyylitaituri, jonka blogia olen itsekin seurannut jo vuosien ajan. En ole ikinä tavannut Alexaa, ja olemmekin tehneet tuttavuutta ainoastaan sähköpostin välityksellä, kun ostin vuosia sitten Alexan blogikirppikseltä ihanat aurinkolasit. Upeaa olisi toki joskus tuohon blogimaailman monitaituriin törmäillä myös livenä.

Toiveenani olikin siis  ”tutustua” Alexan maailmaan paremmin, kun avasin tuon visuaalisesti hurmaavan kauniin kirjan ensimmäistä kertaa.

P9226788 P9226797

Pelkäsin aluksi, että en kolmenkympin rajapyykin jo uhkaavasti lähestyessä kuuluisi kirjan kohderyhmään, mutta teoksen edetessä huoleni haihtuivat. Koska nainen muka olisi liian vanha oppimaan, mitä lentomatkoille kannattaa pakata mukaan tai millaisilla kampauksilla voi pelastaa huonon hiuspäivän, kun sellainen osuu kohdalle? Niinpä. Ei koskaan. Siksipä en löisi kirjalle yläikärajan leimaa. Jos olisin lukenut Alexan kirjan jo aiemmin, olisivat nuo kuvissa näkyvät nuukahtaneet ruusutkin pysyneet kauemmin hengissä. Oppaassaan Alexa ei nimittäin ainoastaan anna meille treeni- tai sisustusvinkkejä, vaan opastaa muun muassa myös pitämään kukat pidempään hengissä. Kirjassa on valtavasti kauniita kuvia, mutta upeiden asujen ja meikkivinkkien joukosta löytyy niin paljon muutakin; pointteja, vinkkejä ja ajatuksia siitä ja siihen, kuinka jokainen meistä voi löytää oman polkunsa ja tehdä elämästään mieleisen.

Opas on kaunis kokonaisuus. Upeaa, että suomalaisella blogitaivaalla tuikkii näin kirkas tähti.

P9226800


Posted in and tagged by NOORA.