KUN YRITIN OLLA KAMALA TYTÄR

Tämä tässä on Minna Parikan kenkälaatikko..

P9216701

.. ja täällä blogia kirjoittelee erään rakkaan syntymäpäiväsankarittaren tytär, joka kerrankin ajatteli olevansa ovela ja jekuttavansa hieman äitiään.

Äitini vietti syntymäpäiviään keskiviikkona ja olin hankkinut hänelle lahjan, jonka arvelin osuvan napakymppiin. Minna Parikan oranssinvärisillä Purreilla en vaan yksinkertaisesti olisi voinut millään tavoin mennä lahjavalinnassani metsään. Äiti on kuitenkin se tyyppi elämässäni, jonka kanssa kikatetaan, jekutellaan, kutitellaan ja nauretaan vatsalihakset kerta toisensa jälkeen kipeiksi, joten uskalsin ottaa pienen riskin ja hieman huijata päivänsankaria.

P9216715 P9216732

Siinä missä äiti pitää Minna Parikan kengistä, hän on myös kova Star Wars-fani. Niinpä päätinkin tyhjentää tuon vaaleanpunaisen kenkäboksin ja laittaa tilalle Star Wars-tyypin (..jonka nimestä minulla ei ole hajuakaan). Kuten huomaatte, perfektionistinen luonteeni halusi kuitenkin värikoodata lahjan alusta loppuun niin, että kaikki mätsäisivät toisiinsa.

Kun äiti sitten availisi lahjaansa, minä ovelana typynä videoisin sen pienen pettymyksen, jonka lahjan avaaminen todennäköisesti saisi aikaiseksi (koska kuka nainen nyt haluaisi avata Parikan kenkäboksia, jossa ei olisikaan Parikoita?!) ja sitten, kun äiti yrittäisi hymy huulillaan kiitellä lahjasta, vetäisin ässän hihasta ja kiikuttaisin hänen eteensä nuo kenkäpussiin laittamani kengät. Suunnitelmani mukaan tälle hauskalle kotivideolle sitten naureskeltaisiin vielä vuosienkin päästä.

Joo ei mennyt nyt ihan niin kuin suunnittelin tämä homma.

P9216722 P9216723

Äiti oli nimittäin aivan innoissaan tuosta pehmolelusta.

Star Wars-tyyppi oli ilmeisesti jo itsessään niin onnistunut lahjavalinta (”Tämähän käy vaikka tyynyksi ja mulla on samanlainen mukikin!”), että hetken jo mietin, että mihin noita kenkiä nyt enää tarvitaan.

Huoleni osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä Purritkin otettiin innostunein huokauksin ja kiitoksin vastaan. Puhumattakaan tuosta kortista. Sekin olisi kuulemma ihan riittänyt. Samainen teema jatkui muutenkin äidin saamissa lahjoissa, kun Roosa ja iskä olivat hankkineet mamille oman vihertävän Kånkenin syksyn luontoretkiä varten.

Te äidit olette kyllä välillä melkoisia kettuja. Tai sitten osaatte vaan näytellä hyvin.

P9216755 P9216758 P9216746

Olenko muka ainoa, jonka mielestä olisi kamala järkytys avata lahjaksi saatu Minna Parikan kenkälaatikko, jossa ei olisikaan  kenkiä vaan jotain ihan muuta. En usko.


Posted in and tagged by NOORA.