NIMPPARIPAVLOVAA PÖYTÄÄN

Maanantainimppareistani tuli yllättävän kivat, vaikka päätinkin, että kunnon juhlat pidetään vasta parin viikon päästä, kun on (TAAS) aika juhlia syntymäpäiviäni! Juhliminen, vanheneminen ja kakun syöminen ovat kuitenkin sen verran mukavaa puuhaa, että ikäkriiseilyä ei ole havaittavissa, vaan päinvastoin- odotan aina heinäkuun juhlaputkea innolla!

Tarkoituksenani oli alunperin skipata nimppareiden juhliminen kokonaan, mutta nimpparit toimivat lopulta erinomaisena tekosyynä testata kesän herkullisinta jälkkäriä, pavlovaa. En ole koskaan aikaisemmin pavlovaa tehnyt, joten odotin jännityksellä millaisen kakun saan aikaiseksi. Heti alkuun on todettava, että marenkikakku oli paaaaljon helpompi tehdä kuin mitä resepti antoi aluksi olettaa. Rohkeutta tyypit, you can do this too!

curiousnoora

Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen. Vatkaa kulhossa vaahdoksi 4 kananmunan valkuaista. Lisää joukkoon hiljalleen noin 1 ½ dl sokeria koko ajan samalla sekoittaen. Sekoita 2 tl maissitärkkelysjauhoja ja 1 dl sokeria yhteen ja yhdistä ainekset jälleen koko ajan vatkaten.  Jatka sekoittamista niin kauan kunnes vaahto on kiiltävän valkoista ja kovaa. Sekoita joukkoon vielä 1 tl sitruunanmehua. Olette varmaankin nähneet kokkiohjelmissa kuinka kulho nostetaan uhkarohkeasti väärin päin pään päälle ja katsotaan pysyykö vaahto kulhossa? Nyt on juuri sen tempun aika..

Nostele vaahto lusikalla uunipellille haluamaasi muotoon ja laita kakkupohja uuniin 90 minuutiksi.

Anna pohjan jäähtyä ja lisää päälle noin 2 dl kermaa. Koristele haluamillasi hedelmillä ja marjoilla.

Alunperin suunnittelin syöväni koko kakun itse, sillä Matti oli vanhempieni kanssa museokierroksella (koko porukka on hankkinut itselleen Museokortin ja nyt museoiden kiertämisestä on tullut ihan harrastus..), mutta reissulta tullessaan äiti ehtikin piipahtaa nopeasti museotuliaisten kera kylään. Lahjapussukasta löytyi suloinen aurinkokoru Serlachius-museosta ja Sävelkorva-muki Militaria-museosta. Ties minne tie viekään seuraavaksi museoretkelle!

Loppujen lopuksi Roosakin piipahti Igorin ja Uljaksen kanssa tuomassa minulle rasian pensasmustikoita ja kirsikoita koiranviennillä ja lopulta pavlovani pääsikin siis tositoimiin. Aamulla kakkua oli jääkaapissa jäljellä vain pieni siivu, joten uskoisin sen maittaneen myös yllärivierailleni.

Onko pavlova teille tuttu herkkupöydän jälkkäri?

Psst. Matilta saatu Frozen-skumppa toimi inspiraationa kattaukselle; ehkä pavlovakin maistui sen vuoksi niin hyvältä kun sitä sai syödä prinsessalautaselta..

enkku2-1-1-1

I had a very-yummy-nameday yesterday! I tried making pavlova for the first time and oh boy, it was so delicious! With fresh berries and fruits, the outcome was amazing and I absolutely loved it. The cake tasted like summer! Have you ever tried making one?


Posted in and tagged by NOORA.