TERVEISET STRUTSITILALTA

Kello läheni eilen työpöydän ääressä istuessani neljää, kun sain loistavan ajatuksen. Vaikka loma onkin jo toistaiseksi ohi, sen ei kannata antaa estää kesäretkien tekemistä. Mikäpä piristäisikään sateista tiistai-iltaa paremmin kuin pieni roadtrip Pälkäneelle, Syrjysen Strutsitilalle! Nappasin puhelimen käteeni, soitin äidille ja pian olimmekin jo matkalla hämmästelemään eläinmaailman ihmeitä.

Syrjysen Strutsitilalle (Kirvuntie 76, 36600 Pälkäne) ajaa Tampereelta kätevästi noin 30 kilometrin matkan ja perillä vierailijaa odottaa herttainen eläintila. Ankat ja kivellä loikoileva pörröinen söpöliini ottivat meidät lämpimästi vastaan ja 3,5 euron sisäänpääsymaksun maksamalla, silmiesi edessä avautuu pian paljon muutakin ihmeteltävää.

Strutsitila Syrjynen on melko pieni eläintila, mutta katseltavaa löytyy kyllä. Eläinpihan kiertämiseen ei kulu kauaa, mutta toki jokaisen aitauksen ääressä tulee vietettyä pitkä tovi villisikoja, peuroja ja strutseja ihmetellen. Samaan aikaan paikalle osuneen lapsiperheen pikkuiset tuntuivat olevan paikasta aivan innoissaan ja pakko myöntää, että eläimellinen meno iski myös minuun, kun innostuin ikuistamaan retkeämme kameran muistikortille.

Myönnettävä on, että eläintilan hurmaavimmat tyypit ovat kuitenkin alla olevassa kuvassa. Oletteko ikinä muuten yrittäneet ottaa strutseista valokuvia? Ei ole nimittäin helppoa hommaa! Vallattomat tyypit heiluttelevat päätään sellaiseen tahtiin, että on suorastaan mahdoton tehtävä saada nuo räpsyripset tallennettua. Liian lähelle strutseja ei myöskään kannata kameraansa työntää, ”Hengenvaara”-merkintä strutsiaitauksen ympärillä teki hyvin selväksi, että näiden tyyppien kanssa ei kannata leikkiä. Aitauksessa ollut hurmaava trio oli kuitenkin hauskaa katseltavaa.

Minulta pyydetään usein vinkkejä Tampereen lähistöllä sijaitsevista kesäkohteista ja Strutsitila Syrjynen on ehdottomasti yksi lemppareistani. Aurinkoisena päivänä kahvila-myymälän terassilla voi juoda pullakahvit ja viettää sen jälkeen mukavia kesähetkiä eläintilaa kierrellen. Kaupunkilaistytölle teki eilen oikein hyvää päästä vähän maalaismaisemiin loikkimaan valkoisissa tossuissaan kuralätäköiden yli. Leidi kävi siis landella ja tykkäsi kovasti!

Strutsitila Syrjynen
Kirvuntie 76, 36600 Pälkäne
Avoinna arkisin 10-18 (la 10-16, su 11-18)

enkku2-1-1-1

Yesterday it was once again a time for a little roadtrip and this time, we decided to drive to see some beautiful ostrichs! This adorable farm is situated in Pälkäne and it takes about 30 minutes to get there from Tampere. We had fun and my camera was full of photos after the visit!


Posted in and tagged , , by NOORA.